Zeeland-Campings

Camping de Witte Molen

Home · Camping de Witte Molen · Stacaravanverhuur Zeeland

Beschrijving

in het zonnige Zeeland op Schouwen-Duiveland vindt u camping 'De Witte Molen', een rustige familiecamping, voorzien van alle gemakken, gelegen aan de rand van het dorp Scharendijke, op heel korte afstand van zee, meer en strand.

Onze camping ligt 1,5 kilometer van Nederlands bekendste surfparadijs, de Brouwersdam.
Aan de westzijde van de dam ligt de Noordzee met
een schitterend en schoon 27 km lang zandstrand.
Aan de oostzijde ligt het Grevelingenmeer
de ideale plek voor watersportliefhebbers.

Bij ons kunt u terecht voor het huren van mooie, volledig ingerichte luxe stacaravans en luxe chalets.

Scharendijke & Omgeving

                    Camping De Witte Molen is gelegen op Schouwen-Duiveland. Schouwen-Duiveland, dat ook wel De Kroon van Zeeland genoemd wordt heeft deze titel mede te danken aan de geografische ligging als meest noordelijk eiland van Zeeland. In de Westhoek van dit noordelijkste deel van Zeeland liggen de breedste stranden van de provincie, met een totale lengte van 17 kilometer.
Direct achter het strand ligt een groot bos- en duingebied dat grotendeels vrij toegankelijk is met kilometers lange fiets-, wandel- en ruiterpaden.
Bekende badplaatsen zijn Renesse, Burgh-Haamstede en Scharendijke.
Centrumplaats van Schouwen-Duiveland is het historische Zierikzee met goed bewaard gebleven monumenten en een gezellig winkelcentrum Renesse ligt 4 kilometer en historisch Zierikzee ligt 13 kilometer van Scharendijke vandaan. Schouwen-Duiveland grenst in het zuiden aan de Oosterschelde, een zoutwater-getijdengebied met een unieke flora en fauna. Een bezoek aan de Deltawerken in de Oosterschelde is zonder meer de moeite waard. Noordelijk van Schouwen-Duiveland ligt het Grevelingenmeer, een geliefd watersportgebied. Schouwen, meer dan Renesse, duinen en strand Campings in Zeeland, waar Schouwen-Duiveland, geheel omgeven door water en te bereiken over bruggen en dammen, bestond oorspronkelijk uit vier eilandjes: Schouwen, Bommenede, Dreischor en Duiveland. Door verzanding en inpoldering kunnen we nu spreken over een gebied van ruim 23 hectare, maar de gemeentelijke grond door tot ver in het omringende water. Met het binnenwater meegerekend, bestaat de gemeente Schouwen-Duiveland meer uit water (bijna 26 hectare) dan uit grond. De strijd tegen het water is op vele plaatsen terug te vinden in het landschap en de gebouwen. Op Schouwen Duiveland bij Ouwerkerk vind je ook het Watersnoodmuseum en op het kunstmatig eiland in de monding van de Oosterschelde getuigt de expositie op Neeltje Jans van de waterwerken. Resten van kreken en overstromingen zijn aantrekkelijke natuurgebieden geworden en op sommige huizen kunt u zien tot hoe hoog het water ooit is gekomen. De Plompe Toren staat symbool voor de vele dorpen die ten prooi vielen aan het water. Strand, bos en duin rond Renesse en Burgh-Haamstede trekken de toerist. Achter de brede duinen en hoge dijken liggen echter ook karakteristieke dorpjes. Dreischor is één van de mooist bewaard gebleven ringdorpen van Zeeland. En als u in de buurt bent breng dan zeker een bezoek aan De Kleine Schorre, één van de grootste wijngaarden van Nederland. U kunt gezellig winkelen en een terrasje pakken in de stad Zierikzee, beroemd om zijn vele monumenten, de geschiedenis is er tastbaar.

Algemeen

De camping is geopend van: 01/04 bis 01/11

Aanvraag via de Website:

www.campingdewittemolen.nl